EXPO RUSSIA SERBIA 2015 – Međunarodni privredni sajam

ER-serbia100

 

U periodu od 4. do 6. marta 2015. godine u kongresnom centru hotela „Metropol Palace“ (Beograd), održaće se drugi po redu rusko-srpski privredni sajam „EKSPO RUSIJA-SRBIJA 2015“, kao i „Beogradski poslovni forum“.
Svečano otvaranje je zakazano za 4. mart u prostorijama gorenavedenog hotela.

Očekuje se da će sajmu prisustvovati rukovodstvo Republike Srbije, članovi kabineta ministara, predstavnici poslovnih krugova i diplomatskog kora.

Glavni organizator sajma je OAD „Zarubež-Expo“, a suorganizatori su Međunarodna asocijacija svetskih fondova (MAFM) i Privredna komora Srbije. Podršku ovom značajnom privrednom događaju pružiće Savet Federacije, Državna Duma, Ministarstvo spoljnih poslova RF, Ministarstvo industrije RF, Ministarstvo za ekonomski razvoj RF, Ministarstvo poljoprivrede RF, Ministarstvo zdravlja RF, Rossotrudničestvo i Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije.

Cilj sajma je da se dodatno ojačaju trgovinsko-ekonomski, politički i humanitarni odnosi u kontekstu „Deklaracije o strateškom partnerstvu Ruske Federacije i Republike Srbije“ koju su potpisali predsednici naših dveju zemalja Vladimir Putin i Tomislav Nikolić u gradu Soči, 24. maja 2013. godine. Prema mišljenju stručnjaka, ova manifestacija predstavlja odgovarajući nastavak prvog ruskog privrednog sajma „EKSPO RUSIJA – SRBIJA 2014“, koji je uspešno bio organizovan u Beogradu, marta 2014. godine.

Na sajmu će predstavnici preko 200 velikih, srednjih i malih preduzeća uzeti učešće. Očekuje se i prisustvo predstavnika uprava pokrajina i oblasti mnogih ruskih regiona, kao i kompanija iz Srbije i drugih balkanskih zemalja.
Na dan svečanog otvaranja, 4. marta, u sklopu sajamske manifestacije održaće se i konferencija pod nazivom „Razvoj političke i ekonomske saradnje u cilju realizacije projekata balkanske i evropske saradnje“ uz učešće predstavnika Dume, Ambasade, Trgovinskog predstavništva, eksperata i privrednika iz Ruske Federacije i zemalja Jugoistočne Evrope.

Tokom rada sajma u kongresnom centru hotela „Metropol Palace“, održaće se i diskusiona platforma na temu „Razvoj političke i ekonomske saradnje u cilju uspešne realizacije zajedničkih projekata od regionalnog i opšteevropskog značaja“, prezentacija „ Perspektive za proširenje saradnje između Rusije i država Balkanskog poluostrva na međuregionalnom nivou“, okrugli stolovi o rusko-srpskoj saradnji u segmentu energetike, saobraćaja, poljoprivrede, medicine, obrazovanja uz učešće visokih predstavnika ministarstava Srbije.

Detaljan program manifestacije možete preuzeti prateći ovaj link.

Ulaz je slobodan za posetioce sajma.

Za sva pitanja možete se obratiti organizacionom odboru kompanije „Zarubež-Ekspo“:

Svetlana Zabelina
Tel: +7 (495) 721326; 6373666, +7 (499) 7669917
zabelina@zarubezhexpo.ru
www.zarubezhexpo.ru, www.exporf.ru

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija