Kurganska oblast

Kurganska oblast je federalni subjekat Ruske Federacije sa statusom oblasti, koji se nalazi na samom jugu Uralskog federalnog okruga u azijskom delu zemlje. Admisitrativni centar oblasti je grad Kurgan.

Ova oblast raspolaže bogatim mineralno-sirovinskim resursima: eksploatišu se uranijum, bentonit glina, mineralna voda i voda za piće, građevinski kamen, glina za opeku, građevinski pesak i dr. Pored toga, postoje ležišta rude gvožđa sa ukupnim rezervama preko 500 miliona tona koja se trenutno istražuju.

Kurganska oblast ima bogatu hidrografiju – gotovo cela njena teritorija se nalazi u basenu reke Tobol, a ukupna dužina vodenih tokova iznosi 5175 kilometara. Jezera se prostiru na površini od oko 3000 kvadratnih kilometara i ima ih 2943: od toga je 88,5% slatkovodnih, 9% slanih i 2,5% gorko-slanih. Zahvaljujući mineralnim svojstvima jezera u oblasti postoje mnogobrojna lečilišta i banje.

U industrijskoj strukturi Kurganske oblasti preovlađuje prerađivačka industrija, pre svega metaloprerađivačka industrija, proizvodnja mašina i opreme, vozila i prikolica, kao i prehrambena industrija. Pored prerađivačke industrije, u značajnoj meri su razvijeni rudarstvo i građevinarstvo.

Dužina putne mreže Kurganske oblasti iznosi skoro 10 000 kilometara, a kroz njenu teritoriju prolazi i elektrifikovana pruga Južno-Uralska železnica. U oblasti se nalazi međunarodni aerodrom na kom je sedište aviokompanije „Sibia“.

Kurganska oblast privlači veliki broj posetilaca koji žele da poboljšaju svoje zdravlje jer se na njenoj teritoriji nalazi nekoliko poznatih lečilišta. Pored toga, oblast ima značajan potencijal za razoj eko-turizma.

Trenutno je u Kurganskoj oblasti u plan privatizacije uključeno nekoliko smeštajnih kompleksa. Oni su projektovani i izgrađeni kao smeštajni objekti sa pomoćnim objektima i svom pripadajućom infrastrukturom. Poseduju investicioni potencijal zbog toga što se nalaze u regiji koja je pogodna za razvoj ekološkog i drugih vidova turizma. Procenjene vrednosti objekata se kreću od 193 miliona rubalja do 250 miliona rubalja, a više informacija o njima možete pogledati u tekstu o kompleksima.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija