Novosibirska oblast

novosibirsk_panorama

Novosibirska oblast je konstitutivan subjekt Ruske Federacije sa statusom oblasti u okviru Sibirskog federalnog okruga u azijskom delu ove zemlje. Administrativni i kulturni centar je grad Novosibirsk. Ova oblast je ustanovljena 28. septembra 1937. godine.

Prema podacima iz 2015. godine u Novosibirskoj oblasti živi 2,8 miliona ljudi. Popis iz 2010. godine nam svedoči da su u strukturi stanovništva najbrojniji Rusi, Nemci, Tatari i Ukrajinci.

Novosibirska oblast se prostire na teritoriji Zapadnosibirske nizije na površini od 178,2 kilometara kvadratnih.
Klima je kontinentinentalnog tipa, a više od 1/5 površine je pod šumama koje odlikuje zimzeleno drveće (jela, kedar, bor). Srednja godišnja temperatura je -0,2 °C.

Kroz Novosibirsku oblast protiču dve velike reke Ob i Om, dok čitavu teritoriju prožimaju slatkovodna i slana jezera (Čani, Ubinskoje, Sartlan).

Kada govorimo o prirodnim resursima, valja napomenuti da se ovde nalaze bogata nalazišta kamenog uglja, koksa, nafte, prirodnog gasa, treseta, obojenih metala.

U sferi industrijske proizvodnje najaktivnije su prehrambena industrija, energetika, metalurgija, mašinogradnja, vojna industrija, hemijska industrija, proizvodnja električne opreme, elektronskih i optičkih uređaja.

Poljoprivrednu proizvodnju karakteriše uzgoj zrnastih kultura, krompira, lana. Pored ratarstva zastupljeno je pčelarstvo, uzgoj živine i proizvodnja mesa i mleka.

Na teritoriji Novosibirske oblasti se nalazi 11 aerodroma i deo trase Zapadnosibirske žezničke pruge (1530m). Kroz ovu oblast prolaze putevi od federalnog značaja M51, M52, M53 i auto-putevi R380 i R384.

Sve navedene karakteristike čine Novosibirsku oblast veoma privlačnom za razvoj biznisa i proizvodnje. U daljem tekstu možete naći kratak opis projekta i preuzeti prezentaciju sa detaljnim informacijama.

 

Industrijsko-logistički park Novosibirske oblasti

Industrijsko-logistički park Novosibirske oblasti je savremen kompleks sa kompletnom infrastrukturom za obavljanje proizvodne i logističke delatnosti.
Inicijator projekta: „Agencija za investicioni razvoj Novosibirske oblasti“
Cilj projekta: Privlačenje stranih investitora radi razvoja proizvodnje industrijsko-logističkog parka.

Prezentaciju sa detaljima projekta možete preuzeti ovde.

 

Izvor fotografije: www.infokart.ru 

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija