Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova

Dragi prijatelji, poštovane kolege!

 

U ime Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji, želim da Vam izrazim poštovanje i srdačno Vam poželim dobrodošlicu.

Dubina odnosa Rusije i Srbije testirana je vekovima i karakteriše je odsustvo bilo kakvih nesuglasica. Bogata istorija i tradicija naših odnosa zasnovanih na prijateljstvu i duhovnoj bliskosti ruskog i srpskog naroda su dokaz toga.

Trgovinsko-industrijske i ekonomske veze između naših zemalja su strateške prirode i tradicionalno ih karakteriše toplina i međusobno poštovanje interesa jednih drugih.

I u sadašnjim teškim uslovima poslovni odnosi Rusije i Srbije nastavljaju da se razvijaju. U toku je zajednički rad na velikim projektima iz oblasti energetike, saobraćajne infrastrukture, hemijske industrije i IT-a. Uporedo sa velikim projektima u Srbiji, realizuju se i projekti u oblasti malog i srednjeg biznisa, i to u oblasti medicine, rasvetnih rešenja, poljoprivrede, građevinarstva, snabdevanja srpskog tržišta hranom i industrijskom robom.

Iz godine u godinu beležimo porast asortimana srpske robe na ruskim rafovima, koja je sve prepoznatljivija i traženija kod ruskih potrošača. Tome svakako doprinosi i sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije i Srbije koji je stupio na snagu 10. jula 2021. godine.

Uveren sam da će 2023. godina za poslovne krugove Srbije i Rusije biti još jedna etapa saradnje koja se dinamično razvija, neopterećena ispolitizovanim razmišljanjima i pokušajima uvođenja bilo kakvih restriktivnih mera, već zasnovana na obostranoj koristi i uvažavanju interesa jednih drugih.

Nadam se da će informacije predstavljene u multimedijalnom izdanju kataloga „JUGOSOVERO“ biti korisne za poslovne krugove naše dve zemlje, pomoći u uspostavljanju bližih kontakata, kao i realizaciji novih projekata u korist ruskog i srpskog naroda.

Andrej N. Hripunov
Trgovinski predstavnik Ruske Federacije
u Republici Srbiji

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija