Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova

Dragi prijatelji!

 

Sa zadovoljstvom bih istakao da naša bilateralna saradnja poprima tendenciju postupnog razvoja i da u sve većoj meri pridobija stateški karakter, ne samo u već dobro znanim sferama saradnje, kao što je energetka, već i u domenu saobraćajne infrastrukture, poljoprivrede, metalurggije, bankarstva i dr. Danas se sve više pažnje poklanja razvoju inovacija, digitalnom poslovanju i kreiranju biznis modela koji će dati impuls formiranju novih privrednih grana i tržišta koja se zasnivaju na naprednim tehnološkim rešenjima i omogućavaju podizanje životnog standarda građana Rusije i Srbije.

U vezi sa tim, želeo bih da naglasim da se postupan razvoj odnosa Rusije i Srbije, koje nisu obremenjene politizovanim shvatanjima i pokušajima da se uvedu neke ograničavajuće mere, bazira na uzajamnoj koristi i poštovanju obostranih interesa.

Rusija suvereno stoji na listi najvažnijih inostranih trgovinskih partnera Srbije. Ruske kompanije u Srbiji realizuju niz velikih investicionih projekata. Postoje i pozitivni primeri srpskog ulaganja u rusku privredu, kao i potražnja za srpskim građevinskim kompanijama u cilju izgradnje različitih objekata na teritoriji Ruske Federacije.

Nadam se da će informacije koje sadrži Multimedijalni biznis katalog „Jugosovero“ biti korisne za poslovne zajednice obe zemlje i da će pomoći kako u uspostavljanju kontakata između ruskih i srpskih spoljnotrgovinskih partnera, tako i u realizaciji novih projekata, između ostalog, i na regionalnom nivou.

 

 

Andrej N. Hripunov
Trgovinski predstavnik Ruske Federacije
u Republici Srbiji

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Obraćanje Ambasadora Rusije u Srbiji A.V. Čepurina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija