Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova

U ime Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji, želim da izrazim poštovanje i da Vas iskreno pozdravim.

Rusiju i Srbiju povezuju viševekovne veze prijateljstva, kulturne, duhovne i jezičke bliskosti, koje određuju sličnost mentaliteta naših naroda. Bilateralni odnosi na različitim istorijskim etapama razvoja naših zemalja zasnivaju se na međusobnom poverenju i podršci.

Na ovim čvrstim temeljima decenijama se gradi industrijska, trgovinska i ekonomska saradnja, koja nastavlja da jača u sadašnjim teškim spoljnim uslovima.

Ti rezultati su jasno vidljivi – reč je o nedavno pokrenutom puštanju u rad hidroelektrane „Đerdap“, modernizovane jedinstvenom ruskom opremom, izgrađenom uz tehničku pomoć SSSR-a, i ultramodernim servisima kompanije „Yandex“, koji pomažu građanima Srbije u svakodnevnom životu. Ruski prehrambeni proizvodi su sve zastupljeniji u Srbiji — od žitarica i mesa do sladoleda i konditorskih proizvoda. Srpski prehrambeni proizvodi, roba široke potrošnje, lekovi, hrana za kućne ljubimce uvek su popularni u Rusiji.

Sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije i Srbije, koji je na snazi od jula 2021. godine, nesumnjivo je od velike pomoći u bilateralnoj trgovini.

Uveren sam da će za poslovne krugove Srbije i Rusije 2024. godine otvoriti novi izgledi za aktivnu interakciju zasnovanu na želji za obostranom koristi i vodeći računa o interesima jednih i drugih bez obzira na nezakonita ograničenja trećih lica. Ovo će biti olakšano velikim projektima koji se već realizuju ili planiraju za realizaciju u Srbiji, uključujući i pripreme za specijalizovanu izložbu „EKSPO-2027“.

Nadam se da će informacije predstavljene u multimedijalnom izdanju kataloga „JUGOSOVERO“ biti korisne predstavnicima privrede dve zemlje, pomoći u širenju kontakata, kao i u potrazi za novim interesantnim projektima u korist ruskog i srpskog naroda.

Andrej N. Hripunov
Trgovinski predstavnik Ruske Federacije
u Republici Srbiji

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija