Otvaranje (akreditacija) predstavništava stranih pravnih lica u Rusiji

Izdavanje dozvola za otvaranje i obavljanje delatnosti predstavništava stranih pravnih lica

Predstavništvo, kao jedan od vidova prisustva strane firme na ruskom tržištu, aktivno koriste mnogi strani učesnici u spoljno-ekonomskim vezama. Upravo taj vid prisustva obezbeđuje stranoj firmi da uz minimalne troškove bude prisutna na ruskom tržištu, da sprovodi marketinška istraživanja, ostvaruje poslovne kontakte, razrađuje ugovore i određene projekte. Predstavništvo obezbeđuje stranoj firmi transparentno prisustvo u Rusiji. Blizina poslovnih partnera, brzina reakcije i mogućnost direktnog obraćanja u slučaju nastanka problema, danas predstavljaju neophodne uslove uspešnog poslovanja na ruskom tržištu.

Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije izdaje dozvole za rad predstavništava stranih firmi, kompanija i organizacija u Ruskoj Federaciji u skladu sa Zakonom „O trgovinsko-industrijskim komorama u Ruskoj Federaciji“ (№ 5340-1 оd 7. jula 1993. godine, paragraf 3, član 15). Izdavanje dozvola je ustavna funkcija TIK RF.

 

OTVARANJE PREDSTAVNIŠTVA

Trgovinsko-industrijska komora Ruske Federacije izdaje Dozvolu za otvaranje predstavništva strane firme na period od 1, 2 ili 3 godine. Ukoliko je potrebno, trajanje Dozvole može biti produženo.

U toku čitavog perioda trajanja Dozvole, predstavništvu se pruža kompletan spektar usluga u vezi sa аkreditacijom personala (izdavanjem službenih kartica za strane radnike predstavništva), izdavanjem poziva za ulazak u Rusku Federaciju, а takođe i sa izdavanjem višekratnih viza zaposlenima u predstavništvu i članovima njihovih porodica u Moskvi. Predstavništvo takođe može da se obrati svim strukturama sistema TIK RF.

Spisak dokumenata za otvaranje predstavništva

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija