PROJEKAT MEDICINSKOG I ZDRAVSTVENOG TURIZMA SRBIJE

Informacioni resurs Medicinskog i zdravstvenog turizma Srbije sadži informacije o mogućnostima dijagnostike, lečenja i prevencije bolesti, unapređenja zdravlja, relaksacije i uživanja u prirodnim bogatstvima koja imaju blagotvorno dejstvo na ljudski organizam.

Informacije o ustanovama i organizacijama koje pružaju ove usluge sadrže podatke o širokom spektru medicinskih usluga klinika, ambulanti i drugih zdravstvenih ustanova. Svrstane su prema specijalizacijama, među kojima su dijagnostika, hirurgija, oftalmologija, stomatologija, kardiologija, dermatologija i kozmetologija, estetska hirurgija i dr. Takođe predstavljene su ponude BANJA I ODMARALIŠTA, WELNESS I SPA HOTELA, sa svim pratećim sadržajima i uslugama, zatim ponude licenciranih TURISTIČKIH AGENCIJA, OSIGURAVAJUĆIH DRUŠTAVA, kao i organizacije koje posluju u oblasti EKO-TURIZMA I AKTIVNOG ODMORA.

Ovakav koncept informacionog resursa omogućava Ministarstvu kulture RF, Ministarstvu zdravlja RF, Federalnoj agenciji za turizam RF, komitetima za razvoj turizma Ruske Federacije, ruskim asocijacijama i udruženjima za medicinski turizam, osiguravajućim kućama, zdravstvenim fondovima i turoperaterima iz RF sveobuhvatno sagledavanje postojećeg potencijala medicinskog i zdravstvenog turizma Srbije i predstavljanje njenih mogućnosti u ovim oblastima.

Projekat „Medicinski i zdravstveni turizam u Srbiji“ realizuje se uz podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije, Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Gradske uprave Beograda i Turističke organizacije Srbije.

 

MINISTARSTVO TURIZMA I OMLADINE REPUBLIKE SRBIJE

Husein Memić, Ministar

Dragi prijatelji!

Rusija je trenutno prioritetno turističko tržište za Srbiju i mi prepoznajemo ogroman potencijal za privlačenje ruskih turista, kojima Srbija može da ponudi širok spektar turističkih aktivnosti u prirodi, u balneološkim i skijalištima, kao i kulturne manifestacije koje im omogućavaju upoznao sa srpskom kulturom i tradicijom.

Pored već posećenih destinacija, među kojima su Beograd, Novi Sad, balneološka odmarališta Vrnjačka i Atomska Banja, skijališta Kopaonik, Zlatibor, Tara, postoji ogroman potencijal za privlačenje ruskih turista u druga balneološka, velnes i banja, destinacijama sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, kao i turističkim centrima koji nude jedinstvenu gastronomsku ponudu.

Uveren sam da u narednom periodu možemo očekivati još više turista iz Rusije, koji će u našoj bogatoj turističkoj bazi naći vremena za aktivnosti na otvorenom, kao i da uživaju i istražuju sve kulturne, umetničke i istorijske atrakcije širom Srbije.

 

MINISTARSTVO ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Danica Grujičić, Ministar

Dragi prijatelji!

Uvek sa ponosom mogu da kažem da u Srbiji imamo odlične medicinske stručnjake i da možemo da pružimo usluge u skladu sa najvišim svetskim standardima. Ako se ovome dodaju više nego konkurentne cene ovih usluga, kao i naše dobro poznato gostoprimstvo, prirodne lepote od kojih zastaje dah, pet nacionalnih parkova, dobar geografski položaj i infrastruktura, postaje jasno da postoji mnogo razloga za medicinski i zdravstveni turizam, i zato pozivamo svakog od vas da posetite našu lepu zemlju.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je sve navedeno integrisalo u Projekat medicinskog i zdravstvenog turizma Srbije, uredan i kvalitetan sistem u kojem, kao vodeći državni organ, garantuje rad i kvalitet zdravstvenih ustanova koje učestvuju. u projektu. Zato iskreno verujemo da će svako ko koristi usluge dentalne ili estetske medicine u našoj zemlji biti veoma zadovoljan kvalitetom i cenom pruženih usluga, kao i svojim boravkom u našoj zemlji, i da će se ovde svakako vratiti. opet.

Dobrodošli u Srbiju, zemlju medicinskog turizma!

 

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda

Dragi prijatelji!

Za Beograd je vođeno više od stotinu ratova, i ta činjenica ne iznenađuje: ovaj grad je nebrušeni dragulj, svima zanimljiv, ali više nema potrebe da se brani. Danas raširenih ruku dočekuje „osvajače“ sa kamerama — dobrodošle turiste iz celog sveta. Beograd sada velikodušno deli svoje bogatstvo i lepotu sa svakim dovoljno pametnim da to otkrije.

Beograd se odlikuje neobičnom istorijom, raznolikom kulturno-istorijskom baštinom, gostoprimstvom, bogatom gastronomskom ponudom, kao i činjenicom da vodi aktivan život 24 sata, sedam dana u nedelji. Veliki broj kongresa i konferencija organizovanih u Beogradu prepoznao je grad kao novu i atraktivnu lokaciju za značajne događaje. Diverzifikacija turističke ponude Beograda rezultat je promišljenog planiranja i potrebe da se bude poznat, ne samo kao destinacija za zabavu, već i kao mesto za edukaciju, rekreaciju i lečenje.

Turizam je za Beograd, kao i za druge velike gradove u svetu, jedna od najperspektivnijih i najznačajnijih privrednih grana. Danas desetine hiljada Beograđana živi od turizma. Zato je naš prioritet nastavak obnove i izgradnje urbane infrastrukture koja omogućava da Beograd bude percipiran kao atraktivna turistička destinacija. Rekonstruišemo i unapređujemo trgove, bulevare, fasade, parkove, proširujemo pešačke i biciklističke zone, postavljamo dekorativnu rasvetu… Za nas je, uz centar grada, važan razvoj prigradskih naselja i nastojimo da predstavimo i promovišemo njihove karakteristike i lepota.

Pored zalaganja Gradske uprave i predanog rada Turističke organizacije Beograda, Beograđani su dali veliki doprinos postizanju svih ovih rezultata. Njihova toplina i otvorenost najbolji su pozdrav za svakog gosta i jedan od glavnih razloga zašto se vraćaju u naš grad.

 

TURISTIČKA ORGANIZACIJA SRBIJE

Marija Labović, Direktor

Dragi prijatelji!

Šta svaki turista želi da dobije kada dođe na odmor u drugu zemlju? Naravno, uživanje u lepoti prirode, ukusnim jelima, neverovatnim istorijskim i kulturnim spomenicima. Ali kako možete dobiti mnogo prijatnih utisaka iz nepoznate zemlje, a da se i dalje osećate prijatno kao kod kuće?

Uzeću slobodu i reći da nigde na svetu nećete naći drugu zemlju u kojoj bi gosti iz Rusije bili tako dobrodošli kao u Srbiji. I ruski turisti osećaju ovu radost i raduju se! A ima čemu da se raduje. Blaga klima; šarm prirodnih pejzaža; mirisni vazduh, koji zvoni iz obilja beskrajnih šuma i očaravajućih reka; kuhinja, tako raznovrsna, obilna, prefinjena i domaća u isto vreme, takođe začinjena prstohvatom starih lokalnih tradicija. I naravno, ljubaznost i gostoprimstvo meštana učiniće praznik svakog gosta Srbije radosnim i iskrenim. Sigurni smo da Rusi tek treba da istinski otkriju Srbiju. I da ona mnogima može postati jedna od omiljenih turističkih destinacija.

Srbija je u stanju da beskrajno iznenađuje svoje goste. Ovo je zemlja sa ogromnim turističkim potencijalom: kolorit srpskih gradova i sela, jedinstvene prirodne atrakcije – veličanstvene planine, zelene šume, duboke reke i živopisna jezera; bogato kulturno-istorijsko nasleđe, uključujući drevne pravoslavne crkve i manastire, od kojih su neki deo svetske kulturne baštine pod zaštitom Uneska. Gradovi Beograd i Novi Sad nesumnjivo će impresionirati turiste svojom prelepom arhitekturom i živahnim noćnim životom, a u srpskim termama – planinskim klimatskim i banjskim odmaralištima – možete temeljno da poboljšate svoje zdravlje. U Srbiji se često šale da su ovde dugo tražili naftu, ali su našli mnogo izvora sa lekovitom vodom, okruženi očaravajućim prizorima srpskih predela. Poseban ponos Srbije je veličanstveni Dunav sa plažom Štrand – jednom od najvećih uređenih plaža u Evropi. I, naravno, zabavni i šareni festivali – Srbi znaju mnogo o praznicima! U Srbiji će apsolutno svaki turista, od malih do starih, moći da pronađe svoj idealan odmor tokom cele godine. A naš vodič će vam pomoći da lako i jednostavno isplanirate svoje putovanje.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija