Republika Krim

KrimRepublika Krim se prostire na teritoriji istoimenog poluostrva ukupne površine 26 081 kilometara kvadratnih. Na Krimu živi oko 2 miliona stanovnika, a strukturu polulacije čine Rusi, Ukrajinci, Krimski Tatari i pripadnici drugih nacionalnosti. Prestonica, administrativni i kulturni centar, ovog poluostrva je grad Simferopolj.

Na zapadu, jugu i severoistoku, Republiku Krim zapljuskuju vode Crnog i Azovskog mora, dok ga na istoku sa Krasnodarskim krajem deli morska administrativna granica. Na jugozapadu poluostrva se nalazi administrativna granica sa gradom od federalnog značaja – Sevastopoljem.

S obzirom da je u martu tekuće godine Republika Krim ušla u sastav Ruske Federacije, kopnena granica sa Ukrajinom je pomerena ka zapadu. Razgraničavanje morskog prostora Crnog i Azovskog mora se ostvaruje na osnovu internacionalnih dogovora, pravila i principa međunarodnog prava.

Kada govorimo o administrativnoj podeli Republike Krim, potrebno je reći da se ona sastoji od 25 teritorijalnih jedinica i to: 14 regija, 11 gradova sa pripadajućim okruzima i opštinama i 16 gradskih rejona.

Zvanična valuta Republike Krim od meseca aprila 2014. godine je ruska rublja.

Najrazvijenije privredne grane Republike Krim su:

  • Industrijska proizvodnja (preko 530 velikih i srednjih preduzeća)
  • Turizam (atraktivni turistički centri: Zapadni Krim, Južna obala Krima, Kerčenski moreuz)
  • Građevinarstvo
  • Zdravstvena zaštita (bogata ponuda lečilišta i banja)
  • Poljoprivreda (vinogradarstvo, povrtarstvo, stočarstvo)

Uzimajući u obzir geografski položaj ove republike i bogatstvo turističkih sadržaja, Komitet za razvoj turizma Trgovinsko-industrijske komore Krima predstavlja zainteresovanim licima detaljnu ponudu svojih usluga koju možete preuzeti ovde.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija