Samarska oblast

Prema podacima Ministarstva ekonomskog razvoja i trgovine RF, Samarska oblast zauzima treće mesto među ruskim regionima po ukupnoj oceni stepena socijalno-ekonomskog razvoja federalnih subjekata RF i drugo mesto po ukupnom rejtingu investicione privlačnosti. Po obimima spoljne trgovine, Samarska oblast nalazi se među vodećim regionima RF i spada u prvih 10 regiona Rusije po obimu privlačenja stranog kapitala.

Udeo Samarske oblasti u proizvodnji proizvoda najvažnijih oblasti ruske industrije je veliki – u Samarskoj oblasti proizvodi se 74,3% od ukupne proizvodnje automobila u RF, 20,1% ukupne proizvodnje sintetičkog kaučuka, 40% ukupne proizvodnje linoleuma, 24% ukupne proizvodnje kugličnih ležajeva, itd.

U avgustu 2010. Premijer RF, Vladimir Putin, potpisao je odluku o izgradnji specijalne ekonomske zone (SEZ) industrijsko-proizvodnog tipa u Stavropoljskom reonu Samarske oblasti. To je ključni projekat „Kompleksnog investicionog plana modernizacije gradskog okruga Toljati za period 2010-2020. godine“, koji treba da doprinese razvoju ekonomije grada i čitave oblasti.

 Prezentacija o projektu Specijalna ekonomska zona Toljati

Uprava Samarske oblasti je pokrenula inicijativu realizacije projekta industrijskog parka „Preobraženka“, kako bi podstakla investitore da ulažu svoja sredstva u proizvodnju i proširivanje svoje delatnosti.

Industrijski park „Preobraženka“ se nalazi  nadomak prestonice Samarske oblasti – grada Samare i odlično je povezan sa sa svim magistranlnim putevima, aerodromom, železničkom stanicom i morskom lukom.

Na teritoriji parka su obezbeđeni svi potrebni uslovi za izgradnju proizvodnih pogona i razvoj poslovanja.

Kompanija koja rukovodi projektom „OAO Tehnopark“ poseduje bogato iskustvo u segmentu razvoja i realizacije planova izgradnje industrijskih objekata i infrastrukture za tehnološke parkove.

Investitor, ukoliko želi da učestvuje u projektima, dobija status rezidenta, tehničku podršku i brojne pogodnosti i to: administrativnu podršku, parcelu ukupne površine minimalno 2ha, drumsku infrastrukturu, korišćenje administrativnog centra sa širokim spektrom usluga za poslovne korisnike, pomoć kompanije koja se profesionalno bavi nadzorom i upravljanjem.

U okviru industrijskog parka „Peobraženka“,ukupne površine 170ha, nalazi se i proizvodni pogon svetskog lidera u proizvodnji auto-komponenata – „Bosch“.

Prezentaciju projekta „Preobraženka“ na engleskom jeziku možete preuzeti ovde.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija