Sverdlovska oblast

Sverdlovska oblast ulazi u sastav Uralskog federalnog okruga, jednog od najvećih subjekata Ruske Federacije.

Administrativni centar i kulturna prestonica je grad Jekaterinburg. Ova oblast se na zapadu graniči sa Permskim krajem, na severu sa Republikom Komi i Hantijsko-Mansijskim autonomnim okrugom, na istoku sa Tjumenjskom oblašću, dok se na jugu graniči sa Kurganskom, Čeljabinskom oblašću i Republikom Baškortostan. Oko 4 miliona stanovnika živi na teritoriji ove oblasti.

Oblast je dobila svoje ime po prvobitnom nazivu svog prvog velikog grada i centra – Sverdlovsk (danas Jekaterinburg).

Sverdlovsla oblast zauzima teritoriju najveće površine na Uralu, a najviša tačka je Konžakovski Kamen (1569 m). Glavne reke koje protiču kroz Sverdlovsku oblast su Iset, Tavda, Tura i Kami. Najveća jezera su Pelimski Tuman i Vagiljski Tuman.

Klima je kontinetalnog tipa. Srednja temperatura se u januaru kreće od – 16 do -20, dok srednja temperatura u julu varira od +19 do +30 stepeni Celzjusovih.

Teritorija ove oblasti je bila naseljena od davnina, o čemu svedoči pronalazak mnogobrojnih ostataka praistorijskog čoveka iz perioda mezolita i gvozdenog doba.

Privreda:

Sverdlovska oblast obiluje rudnim bogatstvima kao što su: zlato, platina, azbest, boksit, gvožđe, nikl, hrom, bakar, tako da se crna i obojena metalurgija mogu smatrati centralnim privrednim granama.

U oblasti poljoprivrede preovladavaju zemljoradnja, stočarstvo i živinarstvo.

Kroz Sverdlovsku oblast prolaze važni železnički, drumski i vazdušni putevi (Transsibirska železnica) – tako da je to čini važnim transportnim čvorištem i regijom od državnog značaja.

Ekaterinburg-foto

Industrijski park „Tagil“

Industrijski park „Tagil“ je osnovan na teritoriji fabrike „OAO Uralhimplast“ koja poseduje dugogodišnje iskustvo u oblasti hemijske industrije. Kompleks je u potpunosti opremljen proizvodnim linijama, pogonima za termičku reciklažu otpada i svim energetskim instalacijama. Drumska i železnička infrastruktura idu na ruku budućim projektima, s obzirom da je izuzetno razgranata.
Zahvaljujući ovakvim početnim resursima u startu je obezbeđena ušteda od 30-40% na investicijama.

Prezentaciju IP „Tagil“ možete preuzeti prateći ovaj link.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija