Uljanovska oblast

UlSONY DSCjanovska oblast se prostire na jugoistoku evropskog dela Rusije u centru Privolškog federalnog okruga. Ovaj region zauzima ukupnu površinu od 37,2 hiljada kilometara kvadratnih.

Administrativni centar ove oblasti je grad Uljanovsk koji je udaljen 875 km od Moskve, 1575 km od Sankt Peterburga i 260 km od Samare.

Kroz Uljanovsku oblast protiče reka Volga sa svojim pritokama Sura, Svijaga, Veliki Čeremšan.
Klima je umereno-kontinentalna sa hladnom zimom i toplim letom. Jedna od karatkeristika regiona je suvo i kratko proleće. Jesen je u Uljanovskoj oblasti po pravilu topla, a najhladniji mesec je januar.
Ova oblast obiluje plodnom zemljom. Šume zauzimaju oko ¼ teritorije, a najzastupljenije vrste drveća su hrast, lipa i bor.
Kada se radi o rudnim bogatstvima, moramo spomenuti dragocena nalazišta nafte, krečnjaka, gline i uglja.

Najrazvijenije industrijske grane, u kojima Privolški okrug zauzima prvo mesto među federalnim okruzima Ruske Federacije, su: automobilska industrija, aviogradnja, proizvodnja poljoprivrednih dobara, mineralnih đubriva, sintetičke smole i plastike.

Uljnovsku oblast odlikuje odlična transportna povezanost kako sa ostalim delovima Rusije, tako i sa inostranstvom, a tome dorpinose aerodromi koji su raspoređeni širom ove oblasti, luke za rečne i prekomorske brodove, železničke pruge i auto-putevi od državnog značaja.

Zahvaljujući visokoobrazovanom kadru, stručnjacima i brojnim inovacionim centrima i institutima za proučavanje i razvoj novih tehnologija, Uljanovska oblast poseduje neophodne resurse i potencijal za realizaciju zahtevnih projekata.

Detaljniju informaciju o Uljanovskoj oblasti možete pročitati u prezentaciji na engleskom jeziku prateći ovaj link.

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija