Investicioni potencijali Sverdlovske oblasti

U okviru segmenta našeg sajta Investicioni potencijali regiona Ruske Federacije objavljene su informacije o Sverdlovskoj oblasti Ruske Federacije, koja danas predstavlja industrijski centar Rusije.

Sverdlovska oblast se nalazi na Uralu, 2000 kilometara istočno od Moskve, na granici Evrope i Azije, na raskrsnici transkontinentalnih tokova sirovina, robe, finansijskih, radnih i informacionih resursa.

Na teritoriji Sverdlovske oblasti je smešteno 47 gradova. Prema podacima za 2020. godinu, u oblasti živi 4.310.681 stanovnik. Godišnji budžet Sverdlovske oblasti za 2020. godinu je 286 milijardi rubalja.

Sverdlovska oblast je važno saobraćajno čvorište – kroz nju prolaze železničke, drumske i vazdušne saobraćajnice od značaja za celu Rusiju, među kojima je i Transsibirska železnica. Gustina železničke i drumske saobraćajne mreže prevazilazi prosečne pokazatelje na nivou Rusije. U Jekaterinburgu se nalazi veliki međunarodni aerodrom Koljcovo.

Ekonomija Sverdlovske oblasti je bila i danas je ekonomija industrijskog tipa, u kojoj se značajan deo dodate vrednosti stvara u industrijskoj proizvodnji. Indeks industrijske proizvodnje za ceo spektar organizacija je, prema podacima Sverdlovskstata (Oblasnog zavoda za statistiku), u 2019. godini iznosio 101,7% u poređenju sa 2018. godinom.

Više o ekonomiji ove oblasti, investicionim potencijalima i o novootvorenoj specijalizovanoj organizaciji za rad sa investitorima možete pročitati u ovom delu sajta… Saznajte više

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF V.A. GRIŠINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF V.A. Grišina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija