Sankt Peterburg

Sankt Peterburg je, pored Moskve, najznačajniji kulturni, naučni, ekonomski i industrijski centar Ruske Federacije. Nalazi se na ušću reke Neve u Finski zaliv (Baltičko more) i jedan je od najmnogoljudnijih severnih gradova ove velike i moćne države. Petar Veliki ga je osnovao 1703. godine po uzoru na evropske prestonice, a već 1713. godine ga proglasio glavnim gradom tadašnje Rusije.

Sankt Peterburg je bio dom mnogobrojnim književnicima, umetnicima i istorijskim ličnostima koji su bili poznati ne samo među ruskim življem, već i u celom svetu.

Pored izvanredne arhitekture, neprocenjivog kulturnog nasleđa, bogate turističke ponude i razvijene industrijske proizvodnje Sankt Peterburg danas raspolaže i investicionim potencijalima koji predstavljaju jedinstvenu mogućnost i idealno rešenje za razvoj poslovanja i proširenje delatnosti.

Na povoljnu investicionu klimu utiče i to što u Sankt Peterburgu postoji slobodna zona koja je među 5 najboljih u Rusiji prema procentu realizovanih projekata. SZ „Sankt Peterburg“ svojim rezidentima nudi mnogobrojne pogodnosti, kao što su oslobađanje od plaćanja carinskih taksi i PDV-a, razvijena infrastruktura i povoljni uslovi zakupa poslovnog prostora.

Sa detaljnim pregledom investicionih projekata se možete upoznati u brošuri „Investment projects of Saint Petersburg“ na engleskom jeziku, a sa geografskim karakteristikama, potencijalima Sankt Peterburga i vodičem za buduće investitore u informatoru na engleskom jeziku – „Investment passport of Saint Petersburg“.

Agencija za investicije Sankt Peterburga“ pruža svoju punu podršku i pomoć prilikom podnošenja zahteva za dobijanje dozvola, stručne procene projekata i perioda njihove realizacije, a „Komitet za strane investicije“ nudi asistenciju prilikom zaključivanja strateškog partnerstva između investitora i profesionalnu pomoć u nadgledanju realizacije procesa. Pored toga, ovaj komitet poseduje i punosnažna ovlašćenja za uklanjanje administrativnih prepreka i promovisanje investicionih projekata.

Osoba za kontakt:
Predsednica Komiteta za strane investicije grada Sankt Peterburga – I.A. Babyuk
Tel: +7 (812) 576 60 41
Fax: +7 (812 576 60 81

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija