Saratovska oblast

Privreda Saratovske oblasti je dobro izbalansirana – osim značajnih rezervi nafte i gasa, Saratovska oblast poseduje plodno tlo, vodne i elektroenergetske resurse i raznovrsnu industriju. Najrazvijenije industrijske grane su elektroenergetika, petrohemija, industrija stakla i građevinskog materijala.

Po obimu industrijske proizvodnje oblast zauzima 23. mesto u Rusiji. Ovde se ostvaruje čak 59,3% ukupne ruske proizvodnje trolejbusa, 33,7% proizvodnje prozorskih stakala, 28,6% proizvodnje hemijskih vlakana, 10,6% proizvodnje traktorskih prikolica i poluprikolica. Razvijena je i poljoprivreda, u kojoj preovlađuje proizvodnja suncokreta, šećerne repe i bobičastog voća.

Politička stabilnost, niska stopa kriminala, izuzetan geogafski položaj, bogatstvo prirodnim sirovinama, plodno zemljište i razvijena infrastruktura samo su neki od faktora koji su doprineli stvaranju povoljne investicione klime u Saratovskoj oblasti.

Prezentacija ekonomskog i investicionog potencijala Saratovske oblasti

 

Vlada Saratovske oblasti osmislila je i do sada realizovala brojne investicione projekte. Informacije o investicionim projektima koji su u planu i za čiju je realizaciju potrebno učešće investitora, možete pogledati ovde:

Investicioni projekat „Eksploatacija i prerada uljnih škriljaca u nalazištu Kocebinskoe Saratovske oblasti“
Investicioni projekat „Izgradnja farme ovaca u jugo-istočnoj zoni Saratovske oblasti“

Investicioni projekat „Izgradnja rafinerije nafte u Krasnoarmejskoj oblasti Saratovske oblasti“

Investicioni projekat “Fabrika za pakovanje namirnica”

Investicioni projekat „Izgradnja pivare u oblasti Tatisčevo Saratovske oblasti“

Investicioni projekat „Izgradnja moderne farmaceutske fabrike na teritoriji Saratovske oblasti“

U daljem tekstu su na ruskom i engleskom jeziku dostupni spiskovi privrednika, registrovanih od strane Ministarstva za ekonomski razvoj Saratovske oblasti kao izvoznici dobara i usluga ne samo na teritoriji evropskog i azijskog kontinenta već i na nivou celog sveta.

Baza podataka potencijalnih izvoznika iz Saratovkse oblasti
Baza podataka izvoznika iz Saratovske oblasti

TIK RF

OBRAĆANJE PREDSTAVNIKA TIK RF D.A. MOSKOVKINA

Planovi predstavnika poslovnih krugova oslanjaju se na precizno izraženoj političkoj volji rukovodilaca Rusije i zemalja Zapadnog Balkana u pravcu razvoja svestrane međusobne saradnje.

Danas je Rusija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera regiona. Intenzivira se saradnja u različitim sferama privrede…

» Više informacija

TPPRF.RU

SAJAMSKI KOMPLEKS EKSPOCENTAR MOSKVA

Moskovski centralni sajamski kompleks „Ekspocentar“ je svetski poznata ruska kompanija koja se bavi organizacijom i priređivanjem sajamskih manifestacija i suvereno čuva status vodećeg organizatora…

» Više informacija

MEĐUNARODNI TRGOVINSKI CENTAR MOSKVA

POSLOVNI SAVET ZA SARADNJU SA SRBIJOM

RUSIJA KAO EKONOMSKI PARTNER

Rusija je najveca drzava na svetu, prostire se na 11,5% ukupnog kopna kojim raspolaze nasa planeta. Njena teritorija je dvostruko veca od teritorije SAD, Kine ili Kanade. To je zemlja u kojoj sunce nikada ne zalazi…

» Više informacija

PROJEKAT MBK

photo

Uvodna reč Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji A.A. Bocan-Harčenka u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Obraćanje Trgovinskog predstavnika Ruske Federacije u Republici Srbiji A.N. Hripunova u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Uvodna reč predstavnika TIK RF D.A. Moskovkina u Multimedijalnom biznis katalogu

» Više Informacija
photo

Savetnik predstavništva TIK RF, Savetnik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga i generalni direktor Jugosovero Aleksandar Branković

» Više Informacija